T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - TOKİ ORTAOKULU

Okulumuzda Öğrencilerimizin Katılımı ile HEMSBALL e-Twinning Projesi başlatılmıştır.

Okulumuzda Öğrencilerimizin Katılımı ile HEMSBALL e-Twinning Projesi başlatılmıştır.

Okul olarak öğrencilerimizi özellikle Teknoloji Bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korumak, onların kişisel becerilerini geliştirmek, farklı kültürleri tanımalarına, dil becerilerini geliştirmelerine ve takım çalışması yapabilmelerine olanak sağlamak adına aralarında yurtdışından İspanya'nın da bulunduğu ülkemizden Samsun ve Şanlıurfa'dan ortaklarımızın olduğu HEMSBALL isimli bir E-Twinning projesi Rehberlik Servisimiz tarafından oluşturulmuştur.

Hemsball, her yaştan insanın, her yerde oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Bu yeni Sporun ismi aşağıda belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur.

 

 

Türkçe

İngilizce

H

Hareket

Hand (El)

E

Enerji

Energy (Enerji)

M

Matematik

Move (Hareket – Hamle)

S

Sistem

Stability (Dengev – İstikrar)

BALL

Top

Ball (Top)

 

Okulumuzdan 5 öğrencinin dahil edilmesiyle başlanan projemiz 4 ay sürecek olup bu süre zarfında öğrencilerimiz bu sporu farklı ülkelerdeki yaşıtları ile oynamayı öğrenecek ayrıca bu süreçte farklı kültürleri tanıma , dil becerilerini geliştirme ve takım çalışması yapma imkanı bulacaklardır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2020 - Güncelleme: 09.02.2023 23:53 - Görüntülenme: 295
  Beğen | 4  kişi beğendi